Integrationsretreat på Skeppsudden

Fördjupa din process, vidga dina perspektiv, ta nästa kliv

Känner du att du kom i kontakt med något viktigt under din resa till Nederländerna, som du vill fortsätta utforska? Eller längtar du efter gemenskap och kontakt med andra som har gått igenom en liknande process?

Vårt integrationsretreat är utformat för att ta vid där våra ordinarie program slutar, likt en brygga mellan Nederländerna och vardagen i Sverige. Här får du träffa deltagare från andra program, i en kraftfull grupprocess präglad av autenticitet, öppenhet och närvaro.

Observera att detta retreat, likt alla våra aktiviteter och evenemang i Sverige, är alkohol-och drogfria.

Vi som faciliterar

Detta retreat faciliteras av Pontus Holmgren (leg. psykolog) och Filip Bromberg (leg. psykolog). Pontus och Filip utformar programmet, håller i delningar och vissa workshops.

Innehåll

Detta retreat innebär, i likhet med våra program, en grupprocess som faciliteras av oss från Nysnö. Arbetet inramas av en förberedande träff och en avslutande träff, och en gruppchatt som självklart finns kvar efteråt. 

Programmet för vistelsen på Skeppsudden utgår ifrån olika praktiker som främjar såväl den individuella processen som gruppens process. Breathwork, “relating”-övningar, medveten närvaro och delningar är centrala komponenter. Programmet är delvis samskapat och därför format av deltagarna. Alla workshops är frivilliga. 

Inom vår gemenskap finns många resurser.  Vi vill ge plats till dessa och möjlighet att växa tillsammans. Som deltagare i integrationsprogrammet är du därför välkommen att bidra. Hör av dig till facilitatorerna om du vill hålla i en workshop eller bidra på något annat sätt! Ytterligare personal från Nysnö kommer att närvara under vistelsen och hålla i olika moment.

Våra delade erfarenheter låter oss gå djupt tillsammans på en gång. Mötet med varandra och med gruppen låter oss upptäcka nya delar av oss själva, att komma ur våra vanliga roller. På kvällarna har vi tillgång till en fantastisk vedeldad bastu vid vattnet, som gjord för avslappning och meningsfulla samtal.

Praktisk information

För detta retreat har vi valt Skeppsudden, en kursgård med anor från 1700-talet vid Bråvikens södra strand utanför Norrköping. På Skeppsudden finns alla förutsättningar för ett lyckat retreat - vacker natur, en samlingsplats för workshops, en bastu i världsklass och mycket mer. Helpension ingår, vegetarisk mat med anpassning för individuella behov. Som deltagare ansvarar du själv för din resa till Skeppsudden, men samåkning från olika håll koordineras med gruppen.

Sovplatser finns i gemensamma utrymmen, med möjlighet till enkelrum mot en extra kostnad på 350 kr/natt. Mer information om Skeppsudden inklusive vägbeskrivning hittar du här.

Introduktion och Avslut

Vi inleder grupprocessen med en introduktion online den 20 augusti kl 14-16, och avrundar med en uppföljande träff den 11 september kl 16-18.

Översikt Schema

Dag 1 (29/8) - Ankomst 17.00. Middag, praktisk information och öppningscirkel. Kvällen avslutas med bastu för den som vill.

Dag 2 (30/8) - Morgonaktivitet och frukost, följt av morgonsamling kl 10. Breathwork följt av lunchpaus och eftermiddagsaktivitet. Efter middagen samlas vi för en eldsession, och avslutande bastu.

Dag 3 (30/8) - Morgonaktivitet och frukost, följt av morgonsamling kl 10. Förmiddagsaktivitet följt av lunchpaus och eftermiddagsaktivitet. Middag och bastu på kvällen.

Dag 4 (1/9) - Breathwork innan frukost, följt av en avslutande samling. Lunch kl 12 och gemensam städning innan avfärd kl 15.

"Helgen var otroligt kraftfull, på ett sätt jag inte var förberedd på. Sådant som öppnat upp i Holland fördjupades och jag är fascinerad över den djupa beröringen i övningarna." - Anna
"Idag efter att ha sovit i många timmar märker jag att den känsla av ensamhet jag så ofta bär med mig inte längre är närvarande. Jag känner mig kopplad. Jag känner mig som en del av en gemenskap. Och jag är tacksam för det.” - Tom

Kostnad och anmälan

Detta retreat är endast öppet för tidigare deltagare i Nysnö Retreatprogram. Kostnaden för detta retreat är 6000 SEK+moms. Fram till midsommarafton (21/6) gäller Early Bird-pris, 5000 SEK+moms. Anmmälan sker genom att fylla i formuläret nedan, betalning (hela beloppet) sker via kort.

Oops! Something went wrong while submitting the form.