Retreatprogram maj 2023 #2

Den 14 maj 2023 återvänder vi för ytterligare ett retreat vid Erve Veldink, en naturskönt belägen gård i östra Nederländerna. Hela programmet med förberedelse och integration sträcker sig från 27 april till 30 maj. Upplägget innefattar fyra förberedande sessioner (screening, individuellt med facilitator och två med gruppen), fyra dagar på retreat i Nederländerna, och två gruppsessioner med fokus på integration. Vid behov kan även en individuell session med facilitator bokas efter retreat.Programmet riktar sig till dig som är nyfiken på ett utforskande av dina psykologiska och själsliga processer med hjälp av den psykedeliska substansen psilocybin i en laglig och trygg miljö. Programmet innebär deltagande i en grupprocess med syfte att hjälpa deltagare att utvecklas på ett personligt och relationellt plan.

Programmet handlar inte om att behandla psykisk ohälsa, utan riktar sig till personer som uppfattar sig som friska. Deltagande kan vara extremt mentalt utmanande och innebär ett resurskrävande personligt arbete. Vid behov av behandling för psykisk ohälsa hänvisar vi istället till etablerade evidensbaserade metoder.

Datum och platser

Introduktion
27
April
2022
16:30
Förberedande workshop
8
May
2023
10:00
Retreat
14
May
2023
17
May
2023
(
Ruurlo, Holland
)
Integrationsworkshop
23
May
2023
10:00
Avslutning
30
May
2023
16:30

Datum och platser

Set and Setting

I vårt arbete har vi lärt oss vikten av deltagarnas inre tillstånd (set) och kontext (setting) för att skapa förutsättningar för långsiktigt konstruktiva förändringar. Därför betonar vi förberedelse, inte bara på individnivå men även på gruppnivå. Genom programmet blir gruppen en viktig del av kontexten och skapar en känsla av trygghet och tillit som är central för den transformativa potentialen. Platsen för själva retreatet är omsorgsfullt vald och perfekt utformad för denna typ av arbete.

Musik är en avgörande aspekt för att stötta processen, vilket har blivit tydligt både i traditionellt ceremoniellt arbete och i vetenskaplig forskning. Vi har utvecklat vårt eget musikaliska narrativ med inslag av livemusik och tystnad, såväl som musikstycken från ett utmärkt ljudsystem. Ingen förbestämd spellista — varje stycke väljs utifrån vad pågår i rummet.

Vi som faciliterar

Programmet leds av facilitatörerna Johan Eriksson (leg. psykolog) och Roshi Derakshan (leg. terapeut). Medverkar som assistenter gör Hanna Radomski Workneh (leg. terapeut) och Peder Fjällström. Ansvarig för screening är Jesper Råback.

Läs mer om oss här.

Översiktligt schema under retreat

Dag 1 — Välkomnande och session

Ankomst mellan kl 11 och kl 14. En lätt måltid, praktisk information och delning i grupp. Den första tryffelsessionen sker under kvällen. En sen middag serveras efteråt.

Dag 2 — Integration och vila

Frukost och delning. Bastu, naturpromenader och kontemplation. Enskilda samtal med faciliatörerna sker löpande under dagen. Lunch och middag kommer att serveras.

Dag 3 — Djupdykning

Lätt frukost. Den andra tryffelsessionen med möjlighet till högre dosering sker under dagen. Gemensam middag och möjlighet till bastu under kvällen.

Dag 4 — Avfärd

Frukost, avslutande delning och lunch. Avfärd från 14.00.

Resor

Som deltagare är du själv ansvarig för att resa till och från Erve Veldink i Nederländerna. Från Schiphol (flygplatsen i Amsterdam) tar det ca 2 timmar med kollektivtrafik. Vi arrangerar biltransport till och från tågstationen i Ruurlo om man inte anländer i egen bil. Resan planeras enklast via 9292.nl. Det finns möjlighet till tågresa från Sverige men kräver mer research och planering.

Programmets upplägg från start till mål

Hälsodeklaration och screening (online)
I samband med anmälan får du fylla i en hälsodeklaration som utgör en plattform för en eller två screeningintervjuer.

Individuellt samtal med facilitator (online)
Den individuella processen inleds med ett enskilt samtal med en av facilitatörerna för programmet.

Introduktionsträff (online)
Grupprocessen inleds därefter med att du får träffa hela gruppen, inklusive personal, ca två veckor innan retreat.

Heldagsworkshop: Förberedelse (Stockholm)
Ungefär en vecka innan retreat möter du hela gruppen i Stockholm för att skapa trygghet och att tillsammans utveckla gruppens förutsättningar för arbetet i Nederländerna.

Retreat i Nederländerna
Retreat med helpension under 4 dagar med två tryffelsessioner.

Heldagsworkshop: Integration (Stockholm)
Drygt en vecka efter hemkomst möter du hela gruppen på nytt i Stockholm för att arbeta vidare med lärdomar och utmaningar kopplade till din process.

Avslutande träff (online)
Programmet avslutas med en online-träff, som knyter ihop säcken för processen på både grupp- och individnivå tillsammans med alla som varit med under resan.

Pris

Total kostnad inklusive allt för hela programmet är 32 000 kr exkl. moms, vilket motsvarar 40 000 kr inkl. moms. Kostnaden är avdragsgill som utbildning för de allra flesta typer av företagare.

Deposition på 10 000 kr inklusive moms betalas med kort vid anmälan för att påbörja screeningprocessen. Om vi under processen bedömer att det föreligger en risk, eller att det på annat sätt inte är lämpligt, med deltagande kommer depositionen att återbetalas. Deltagare har fem dagars betänketid efter genomförd screening då de kan backa ur och återfå deposition. Resterande del av deltagaravgiften betalas via faktura innan förberedande heldagsworkshop i Stockholm.

Anmälan till retreatprogram

Anmälan till detta retreatprogram är stängd.
Workshop:
8
May
2023
Integration:
23
May
2023
Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.

Detta program är fullbokat, men skriv gärna upp dig på väntelistan. Det händer att deltagare får förhinder, och i detta fall kan en plats öppnas upp.

Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.