Premium: Sound Immersion [ENG]

Välkommen till en unik upplaga av vårt Premium-program med retreat på det sagolika Transitium ZeeVELD nära Amsterdam. I detta program har vi äran att samarbeta med kompositören, slagverkaren och ljudterapeuten Juergen Groezinger, för att erbjuda en ljudresa utöver det vanliga. Hela programmet sker på engelska med en internationell grupp.

Denna inbjudan är för dig som är intresserad av ett djupt psykologiskt och andligt utforskande, med stöd av psilocybintryfflar i en optimal, säker och laglig miljö. Programmet sträcker sig över en månad under våren 2024 och inkluderar förberedelse, retreat och integrationsarbete efter upplevelsen. Förberedelser och integration sker online och retreat äger rum i Nederländerna, ca 30 minuter med bil från Amsterdam.

Inget av våra program handlar om behandling av psykiatriska tillstånd. Vårt arbetssätt är utformat för människor som upplever sig själva som mentalt friska. Deltagande kan vara extremt psykologiskt utmanande och innebär ofta ett intensivt personligt arbete.

Datum och platser

Introduktion
22
April
2024
15:00
Förberedande workshop
29
April
2024
15:00
Retreat
4
May
2024
7
May
2024
(
Castricum, Netherlands
)
Integrationsworkshop
14
May
2024
15:00
Avslutning
21
May
2024
15:00

Datum och platser

Set & Setting

I vårt arbete har vi lärt oss vikten av deltagarnas inre tillstånd (set) och kontext (setting) för att skapa förutsättningar för långsiktigt konstruktiva förändringar. Därför betonar vi förberedelse, inte bara på individnivå men även på gruppnivå. Genom programmet blir gruppen en viktig del av kontexten och skapar en känsla av trygghet och tillit som är central för den transformativa potentialen. Platsen för själva retreatet omsorgsfullt vald för ändamålet, naturnära med gott om utrymme för reflektion, gemenskap och stillhet.

Sound Immersion: Juergen Groezinger [DE]

Vi betraktar musiken som en avgörande komponent i den psykedeliska upplevelsen och, har utvecklat vårt eget musikaliska narrativ för att stödja processen. För detta program har vi valt att gå ett steg längre och bjudit in den Berlin-baserade kompositören, slagverkaren och certifierade ljudterapeuten Juergen Groezinger. Juergen är utbildad i klassisk musik och har spelat i flera framstående orkestrar och ensembler genom åren. Han spelar regelbundet i Berlin Philharmonic Hall, men hans musikaliska uttryck går långt bortom det klassiska. Han har utvecklat och driver ett antal soloprojekt och samarbeten inom kontemporär musik, kurerar musikprogram för festivalen KlangHaus, och är värd för radioprogrammet WDR 3 KLASSIK KLUB. Erfarenheter av förändrade medvetandetillstånd har bidragit till Juergens intresse för musikens läkande kraft, vilket ledde till en ytterligare utbildning inom till ljudterapi och ljudresor med gong, klangskålar och en rad andra instrument för meditativa tillstånd. Läs mer om Jörgen på hans hemsida, eller kolla in honom på Instagram.

Juergen kommer att medverka under hela programmet och samskapa ljudbilden under tryffelsessionerna tillsammans med oss från Nysnö och gruppen. Juergen tar med en rad instrument och ett empatiskt förhållningssätt till rummet. Vår avsikt är att stödja processen genom att känna gruppens energi i varje ögonblick, för att identifiera och möta behov och uttryck under resan. Med vår och Juergens erfarenhet och kreativitet, understödd av psilocybin, vågar vi utlova en helt unik ljudupplevelse.

Programmets upplägg från start till mål

Hälsodeklaration och screening

Efter inbetald deposition får du fylla i en hälsodeklaration och bokas in för samtal med screeningansvarig.

Individuellt samtal med facilitator (online)

Innan du träffar övriga gruppdeltagare får du bekanta dig med en av facilitatörerna för programmet.

Introduktionsträff (2h, online)

Grupprocessen inleds med att du får träffa hela gruppen, inklusive personal, ca två veckor innan retreat.

Förberedelseworkshop (3h, online)

Drygt en vecka innan retreat har vi en längre förberedande workshop för att skapa trygghet i gruppen och förutsättningar för integration av upplevelsen.

Retreat i Nederländerna

Retreat med helpension under fyra dagar med två tryffelsessioner.

Integrationsworkshop (2h, online)

Drygt en vecka efter hemkomst möter du hela gruppen på nytt online för att arbeta vidare med lärdomar och utmaningar kopplade till din process.

Avslutande träff (2h, online)

Programmet avslutas tre veckor efter hemkomst, där du får summera processen tillsammans med gruppen.

Valfri individuell session med facilitator

Deltagare med behov av extra stöd kan schemalägga en individuell session upp till två månader efter retreat. Vid behov eller önskemål om fortsatt stöd kan vi hänvisa till terapeuter i vårt nätverk som är bekanta med vårt arbetssätt.

Översiktligt schema under retreat

Dag 1 — Välkomnande och session

Ankomst mellan kl 11 och kl 14. En lätt måltid, praktisk information och delning i grupp. Den första tryffelsessionen sker under kvällen. En sen middag serveras efteråt.

Dag 2 — Integration och vila

Frukost och delning. Bastu, naturpromenader och en breathwork-session på eftermiddagen. Enskilda samtal med facilitatorerna sker löpande under dagen.

Dag 3 — Djupdykning

Lätt frukost. Den andra tryffelsessionen med möjlighet till högre dosering sker under dagen. Gemensam middag och möjlighet till bastu under kvällen.

Dag 4 — Avfärd

Frukost, avslutande delning och lunch. Avfärd kl 13.00.

Boende och måltider

Vi ser fram emot att än en gång återvända till Transitium ZeeVELD, ett vackert meditations- och retreatcenter inbäddat i ett naturreservat med berömda sanddyner och en kort promenad från Atlanten. Boendet håller en hög standard med eget rum för alla deltagare, och gott om utrymme för samtal och reflektion. Mer information och bilder finns på deras hemsida (https://en.zeeveld.nl/). Vår utmärkta kock Evrim Kurc (https://debiobasis.nl/) lagar alla måltider, som är vegetariska och ekologiska med möjlighet till anpassning efter behov.

Resor

Transitium ZeeVELD är beläget cirka 30 minuters bil/taxiresa från Amsterdams flygplats Schiphol. Deltagare ansvarar själv för sin resa till boendet, men vi stöttar självklart med researrangemang.

Vi som faciliterar

Programmet leds av Susanna Hinderks (cert. coach & yogaterapeut) och Johan Eriksson (leg. psykolog), som finns med under hela processen. Med oss under vistelsen i Nederländerna är också Cecilia Franke (leg. fysioterapeut, leg psykoterapeut) och Filip Bromberg (leg. psykolog). Ansvarig för screening är Jesper Råback. Läs mer om oss här.

Anmälan

Kostnaden för hela programmet är 39 000 SEK exkl. moms, vilket motsvarar 48 750 inkl. moms. En deposition på 10 000 exkl. moms (12 500 inkl. moms) betalas med kort vid registrering för att starta screeningprocessen. Om vi under processen bedömer att det föreligger någon typ av risk, eller att deltagande på något sätt inte är lämpligt, återbetalas depositionen. Resterande del av deltagaravgiften betalas via faktura som skickas efter godkänd screening.

Anmälan till retreatprogram

Anmälan till detta retreatprogram är stängd.
Workshop:
29
April
2024
Integration:
14
May
2024
Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.

Detta program är fullbokat, men skriv gärna upp dig på väntelistan. Det händer att deltagare får förhinder, och i detta fall kan en plats öppnas upp.

Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.