Retreatprogram september 2024

Den 5 september 2024 återvänder vi för ytterligare ett retreat vid Erve Veldink, en naturskönt belägen gård i östra Nederländerna. Hela programmet med förberedelse och integration sträcker sig från 19 augusti till 30 september. Programmet riktar sig sig till dig som är nyfiken på ett utforskande av psykologiska och själsliga processer med hjälp av den psykedeliska substansen psilocybin i en laglig och trygg miljö. Programmet innebär deltagande i en grupprocess med syfte att hjälpa deltagare att utvecklas på ett personligt och relationellt plan.

Programmet handlar inte om att behandla psykisk ohälsa, utan riktar sig till personer som uppfattar sig som friska. Deltagande kan vara extremt mentalt utmanande och innebär ett resurskrävande personligt arbete. Vid behov av behandling för psykisk ohälsa hänvisar vi istället till etablerade evidensbaserade metoder.

Alla delar av förberedelse och integration under programmet sker online via Zoom.

Datum och platser

Introduktion
19
August
2024
16:00
Förberedande workshop
27
August
2024
15:00
Retreat
5
September
2024
8
September
2024
(
Erve Veldink, Nederländerna
)
Integrationsworkshop
16
September
2024
16:00
Avslutning
30
September
2024
16:00

Datum och platser

Set och Setting

I vårt arbete har vi lärt oss vikten av deltagarnas inre tillstånd (set) och kontext (setting) för att skapa förutsättningar för långsiktigt konstruktiva förändringar. Därför betonar vi förberedelse, inte bara på individnivå men även på gruppnivå. Genom programmet blir gruppen en viktig del av kontexten och skapar en känsla av trygghet och tillit som är central för den transformativa potentialen. Platsen för själva retreatet är omsorgsfullt vald och perfekt utformad för denna typ av arbete.

Musik är en avgörande aspekt för att stötta processen, vilket har blivit tydligt både i traditionellt ceremoniellt arbete och i vetenskaplig forskning. Vi har utvecklat vårt eget musikaliska narrativ och använder oss av ett utmärkt ljudsystem, med inslag av livemusik och tystnad. Ingen förbestämd spellista — varje stycke väljs av utifrån vad pågår i rummet.

Vi som faciliterar

Programmet leds av Johan Eriksson (leg. psykolog) och Hanna Radomski Workneh (leg. psykoterapeut), som finns med under hela processen. Med oss under vistelsen i Nederländerna har vi också två assistenter, Maja Blix (psykoterapeutstudent) och Michael Skragge (leg. psykolog). Ansvarig för screening är Jesper Råback.

Läs mer om oss här.

Programmets upplägg

Hälsodeklaration och screening

Screeningprocessen fokuserar på två huvudsakliga delar. Det första är huruvida det föreligger risk med deltagande i programmet och det andra är om deltagande är lämpligt för personen baserat på bakgrund, intention och tillgängliga resurser.

Individuellt samtal med facilitator (online)

Som ett första steg i vårt arbete med förberedelse får du träffa en av facilitatorerna för programmet. Du får möjlighet att diskutera intention, eventuella farhågor och särskilda behov inför programmet.

Introduktion (2h, online)

Två veckor innan resan till Nederländerna får du träffa hela gruppen. Efter en presentationsrunda diskuterar vi praktiska aspekter och stämmer av kring resor mm.

Workshop: Förberedelse (3h, online)

En vecka innan resan till Nederländerna håller vi en mer omfattande förberedande workshop med övningar och gruppdiskussioner ämnade att öka tryggheten i gruppen och främja nödvändiga processer för långsiktiga resultat.

Retreat i Nederländerna

Våra retreat med helpension äger rum på en naturskön gård omgiven av majsfält på den nederländska landsbygden. Under fyra dagar genomför vi två tryffelsessioner, med en vilodag emellan.

Workshop: Integration (2h, online)

Tiden upplevelsen kan vara omvälvande, med nya insikter kopplade till mötet med vardagen. En vecka efter hemkomst möter du hela gruppen på nytt för att arbeta vidare med lärdomar och utmaningar kopplade till din process.

Avslutande träff (2h, online)

Programmet avslutas två veckor efter hemkomsten från Nederländerna, där du får summera processen tillsammans med gruppen.

Vidare uppföljning och integration

Vårt program är inte tänkt som en quick fix, utan som ett första steg i en lång process av personlig utveckling. Vi erbjuder både möjlighet till individuell uppföljning, och tillgång till en gemenskap med aktiviteter hjälpsamma för vidare integration.

Resor

Som deltagare är du själv ansvarig för att resa till och från Erve Veldink i Nederländerna. Från Schiphol (flygplatsen i Amsterdam) tar det ca 2 timmar med kollektivtrafik. Vi arrangerar biltransport till och från tågstationen i Ruurlo om man inte anländer i egen bil. Resan planeras enklast via 9292.nl. Det finns möjlighet till tågresa från Sverige men kräver mer planering.

Översiktligt schema under retreat

Dag 1 — Välkomnande och session

Ankomst mellan kl 11 och kl 14. En lätt måltid, individuell incheckning och delning i grupp. Den första tryffelsessionen sker under kvällen.

Dag 2 — Integration och vila

En dag för integration och förberedelse, med fokus på varje deltagares enskilda behov. Tid finns för bastu, naturpromenader och kontemplation. Enskilda samtal med faciliatorerna sker löpande under dagen.

Dag 3 — Djupdykning

Den andra tryffelsessionen med möjlighet till högre dosering sker under dagen.

Dag 4 — Avfärd

Frukost, avslutande delning och lunch. Avfärd från 13.00.

Pris

Total kostnad för hela programmet är 29 000 kr exkl. moms, vilket motsvarar 36 250 kr inkl. moms. Kostnaden är avdragsgill som utbildning för de allra flesta typer av företagare.

Deposition på 6 000kr exklusive moms betalas med kort vid anmälan för att påbörja screening. Om vi bedömer att det föreligger en risk, eller att det på annat sätt inte är lämpligt med deltagande, återbetalas depositionen. Resterande del av deltagaravgiften betalas via faktura som skickas efter godkänd screening.

Anmälan till retreatprogram

Anmälan till detta retreatprogram är stängd.
Workshop:
27
August
2024
Integration:
16
September
2024
Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.

Detta program är fullbokat, men skriv gärna upp dig på väntelistan. Det händer att deltagare får förhinder, och i detta fall kan en plats öppnas upp.

Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.