Nysnö Embodied Yin

Hösten 2023

Yogaformen Embodied Yin™ kombinerar yinyogans meditativa och vilsamma praktik med ett kreativt och lekfullt utforskande i form av en inbjudan till rörelse i positionerna. Läraren guidar dig in i avslappnande och ibland mer utmanande positioner som hålls under en längre tid och därmed tänjer kroppens eget mycel - fascian - samtidigt som de inre färdigheterna icke-strävan och radikal acceptans tränas i praktiken. Musiken som spelas under passen bjuder in till och guidar ett nyfiket utforskande av din upplevelse - så väl ditt sinne som dina känslor och kroppens intuitiva kunskap ges plats i meditativ stillhet eller rörelse. Yogaformen bjuder in till att lyssna inåt, observera och vara med din upplevelse oavsett hur den ter sig, liksom uttrycka det som vill komma fram i form av rörelse och dans.Embodied Yin™ är en yogaform som genom att kombinera en meditativ praktik med kreativa kroppsliga uttryck, gifter sig väl med andra upplevelser av förändrade medvetandetillstånd, och kan också likt den psykedeliska upplevelsen, vara ett sätt att komma i kontakt med delar av dig själv som inte annars är helt tillgängliga för ditt medvetande.

Oavsett om du vill prova yogaformen som en del i din förberedelse för eller integrationsprocess efter en psykedelisk upplevelse; är nyfiken på andra vägar än psykedelika för att uppnå förändrade medvetandetillstånd, eller vill komma igång med en kroppslig meditativ och vilsam praktik i grupp, så har Embodied Yin något att erbjuda dig.

Om yogalärarna

Skeppsudden sett utifrånSkeppsudden sett utifrånSkeppsudden sett utifrån


Elin Stahre (Embodied Yin™)
Elin är leg. psykolog och en av delägarna i Nysnö. Hon faciliterar retreatprogram med psilocybintryfflar i Nederländerna i Nysnös regi sedan 2021. Hon arbetar också som privatpraktiserande psykolog med terapier där meditation och integration av förändrade medvetandetillstånd numera tillhör hennes expertisområde. Elin praktiserar sedan många år yoga och meditation regelbundet, och är utbildad lärare i yogaformen Embodied Yin™. De somatiska och meditativa praktiker som återfinns i yogan har sedan starten av Nysnös retreatverksamhet vävts in retreatprogrammen. Elin håller regelbundet även klasser i Embodied Yin™ på Nysnös retreat.

Ann Solberg (Hatha, Embodied Yin™)
Ann yogade första gången 2001, men hittade yogan på riktigt 2017. 2019 sade hon upp sig från sitt jobb som projektledare och gick sin första lärarutbildning. Hon började undervisa på heltid 2020. Sen dess har hon hållit klasser i hatha- och yinyoga på olika yogastudios och på SATS. Hon har lett yoga för företag som H&M och Toca Boca. Om Embodied Yin säger Ann: “Upplevelserna med Embodied yin är olika varje gång och det är alltid en välbehövlig återhämtning. Som en oas för själen och nervsystemet”.

Anna Trulsson (Hatha, Vinyasa, Embodied Yin™)
Yoga har varit en del av Annas liv i över 20 år, de senaste fem åren som lärare i Hatha, Vinyasa och Embodied Yin. Hennes praktik var till en början väldigt dynamisk, men över tid har hon insett att vi behöver stillhet lika mycket som rörelse. I Embodied Yin har hon upptäckt den magiska kombinationen av stillhet, intuitiv rörelse och nyfiket utforskande av kropp och sinne. Att få ge det vidare till andra är det finaste hon vet!

Tider, kostnad och anmälan

▸ Plats: Yogarummet Björkhagen, Halmstadsvägen 41 Johanneshov
▸ Kostnad: 200 kr/person, tidigare deltagare i Nysnö Retreatprogram och medlemmar i Psykedeliska Sällskapet betalar 150 kr.

24/9 och 3/12 kl 17.00-18.30 — Elin Stahre
22/10 — kl 17.00-18.30 Ann Solberg
19/11 — kl 17.00-18.30 Anna Trulsson

Anmälan sker via Billetto