Premium Retreatprogram [SWE]

Vi är mitt uppe i en psykedelisk renässans, driven av ett ökat vetenskapligt intresse för potentialen hos psykedelisk medicin. Psykologer och läkare lär sig hur man använder psykedelika för att stötta psykologisk och andlig utveckling, genom säkra och transformativa upplevelser. Vi som driver Nysnö har befunnit oss i framkant av den vetenskapliga utvecklingen inom detta område i flera år. 2021 bestämde vi oss för att ta nästa steg - att lansera och utveckla vår egen modell för framtidens psykedeliska arbete. Detta är en inbjudan att uppleva just det - en inblick i vad som kan bli gold standard för grupputveckling med psykedelika i framtiden.

Denna inbjudan är för dig som är intresserad av ett djupt psykologiskt och andligt utforskande, med stöd av psilocybintryfflar i en optimal, säker och laglig miljö. Programmet sträcker sig över en månad under hösten 2023 och inkluderar förberedelse, retreat och integrationsarbete efter upplevelsen. Förberedelser och integration sker online och retreat äger rum på det fantastiska Transitium ZeeVELD nära Amsterdam.

Inget av våra program handlar om behandling av psykiatriska tillstånd. Vårt arbetssätt är utformat för människor som upplever sig själva som mentalt friska. Deltagande kan vara extremt psykologiskt utmanande och innebär ofta ett intensivt personligt arbete.

Datum och platser

Introduktion
16
October
2023
16:00
Förberedande workshop
23
October
2023
16:00
Retreat
30
October
2023
2
November
2023
(
Castricum, Netherlands
)
Integrationsworkshop
14
November
2023
16:00
Avslutning
27
November
2023
16:00

Set & Setting

I vårt arbete har vi lärt oss vikten av deltagarnas inre tillstånd (set) och kontext (setting) för att skapa förutsättningar för långsiktigt konstruktiva förändringar. Därför betonar vi förberedelse, inte bara på individnivå men även på gruppnivå. Genom programmet blir gruppen en viktig del av kontexten och skapar en känsla av trygghet och tillit som är central för den transformativa potentialen. Platsen för själva retreatet är omsorgsfullt vald och perfekt utformad för denna typ av arbete.

Musik är en avgörande aspekt för att stötta processen, vilket har blivit tydligt både i traditionellt ceremoniellt arbete och i vetenskaplig forskning. Vi har utvecklat vårt eget musikaliska narrativ med inslag av livemusik och tystnad, såväl som musikstycken från ett utmärkt ljudsystem. Ingen förbestämd spellista — varje stycke väljs utifrån vad pågår i rummet.

Programmets upplägg från start till mål

Hälsodeklaration och screening

Efter inbetald deposition får du fylla i en hälsodeklaration och bokas in för samtal med screeningansvarig.

Individuellt samtal med facilitator (online)

Innan du träffar övriga gruppdeltagare får du bekanta dig med en av facilitatörerna för programmet.

Introduktionsträff (2h, online)

Grupprocessen inleds med att du får träffa hela gruppen, inklusive personal, ca 2 veckor innan retreat.

Förberedelseworkshop (3h, online)

Drygt en vecka innan retreat har vi en längre förberedande workshop för att skapa trygghet i gruppen och förutsättningar för integration av upplevelsen.

Retreat i Nederländerna

Retreat med helpension under 4 dagar med två tryffelsessioner.

Integrationsworkshop (2h, online)

Drygt en vecka efter hemkomst möter du hela gruppen på nytt online för att arbeta vidare med lärdomar och utmaningar kopplade till din process.

Avslutande träff (2h, online)

Programmet avslutas tre veckor efter hemkomst, där du får summera processen tillsammans med gruppen.

Valfri individuell session med facilitator

Deltagare med behov av extra stöd kan schemalägga en individuell session upp till två månader efter retreat. Vid behov eller önskemål om fortsatt stöd kan vi hänvisa till terapeuter i vårt nätverk som är bekanta med vårt arbetssätt.

Översiktligt schema under retreat

Dag 1 — Välkomnande och session

Ankomst mellan kl 11 och kl 14. En lätt måltid, praktisk information och delning i grupp. Den första tryffelsessionen sker under kvällen. En sen middag serveras efteråt.

Dag 2 — Integration och vila

Frukost och delning. Bastu, naturpromenader och kontemplation. Enskilda samtal med faciliatörerna sker löpande under dagen. Lunch och middag kommer att serveras.

Dag 3 — Djupdykning

Lätt frukost. Den andra tryffelsessionen med möjlighet till högre dosering sker under dagen. Gemensam middag och möjlighet till bastu under kvällen.

Dag 4 — Avfärd

Frukost, avslutande delning och lunch. Avfärd från 14.00.

Boende och måltider

Vi ser fram emot att än en gång återvända till Transitium ZeeVELD, ett vackert meditations- och retreatcenter inbäddat i ett naturreservat med berömda sanddyner och en kort promenad från Atlanten. Mer information och bilder finns på deras hemsida (https://en.zeeveld.nl/). Alla deltagare kommer att ha ett eget rum. Alla måltider är ekologiska och vegetariska, tillagade av vår utmärkta kock Evrim Kurc (https://debiobasis.nl/).

Resor

Transitium ZeeVELD är beläget cirka 30 minuters bil/taxiresa från Amsterdams flygplats Schiphol. Deltagare ansvarar själv för sin resa till boendet, men vi stöttar självklart med researrangemang.

Vi som faciliterar

Programmet leds av  Filip Bromberg (leg. psykolog) och Johan Eriksson (leg. psykolog) från Nysnö, som finns med under hela processen. Roshi Derakshan (leg. psykoteraput, cert. breathwork-facilitator) är med som assistent. Ansvarig för screening är Jesper Råback. Läs mer om oss här.

Kostnad

Kostnaden för hela programmet är 44 000 SEK exkl. moms, vilket motsvarar 55 000 inkl. moms. En deposition på 10 000 exkl. moms (12 500 inkl. moms) betalas med kort vid registrering för att starta screeningprocessen. Om vi under processen bedömer att det föreligger någon typ av risk, eller att deltagande på något sätt inte är lämpligt, återbetalas depositionen. Deltagarna har fem dagar efter avslutad screening när de kan backa och få tillbaka insättningen. Resterande del av deltagaravgiften betalas strax före programmets början.

Anmälan till retreatprogram

Anmälan till detta retreatprogram är stängd.
Workshop:
23
October
2023
Integration:
14
November
2023
Efter att du skickat denna anmälan KOMMER DU TILL EN SIDA DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

För att vi ska behadla den behöver du nu betala depositionen.
Klicka här för att betala depositionen.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.