Practitioner Program Oktober 2024 [ENG]

Arbetar du inom ett vårdyrke och har en tanke om att arbeta med psykedelisk behandling i framtiden? Vill du lära dig mer om psykedelisk vetenskap, och samtidigt förstå vad en psykedelisk upplevelse kan innebära för professionell och personlig utveckling? Då är detta program för dig.

Våra program för vårdpersonal, sk practitioner programs, genomförs på engelska med internationella grupper. Hela det här programmet pågår från 11 september till 30 oktober. Priset inkluderar tre föreläsningar med internationella experter, fyra förberedande sessioner, ett fyra dagar långt retreat i Nederländerna och fyra sessioner med personlig och professionell integration.

Inget av våra program handlar om behandling av psykiatriska tillstånd, de är utformade för personer som upplever sig själva som psykiskt friska. Deltagande kan vara extremt psykologiskt utmanande och innebär ofta ett intensivt personligt arbete. ‍‍

Stipendium för studenter

Även framtidens vårdpersonal är viktig för oss. Därför erbjuder vi stipendium motsvarande 50% för studenter med lägre inkomst. För att ansöka om stipendiet måste du vara studerande inom ett ämnesområde relaterat till sjukvård (medicin, psykologi, omvårdnad etc). Här hittar du formuläret för ansökan.

Ansökningar behandlas inom 2 veckor. Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig via info@nysno.se.

Datum och platser

Introduktion
10
September
2024
16:00
Förberedande workshop
25
September
2024
15:00
Retreat
3
October
2024
6
October
2024
(
Ruurlo, Holland
)
Integrationsworkshop
16
October
2024
16:00
Avslutning
30
October
2024
16:00

Datum och platser

10 sep 16:00 CET- Introduktion (online) 12 sep 19:00 CET: Seminarie med Tehseen Noorani, PhD 18 sep 19:00 CET: Seminarie med Matthew W. Johnson, PhD 25 sep 15:00 CET - Workshop: Förberedelse (online) 3-6 okt: Retreat i Nederländerna 16 okt 16.00 CET - Workshop: Integration (online) 22 okt 19.00 CET - Etikseminarium 23 okt 16.00 CET - Workshop: Professionell Integration (online) 30 okt 16.00 CET - Avslut (online)

Set och Setting

I vårt arbete har vi lärt oss vikten av inre tillstånd (set) och kontext (setting) för att skapa förutsättningar för långsiktigt konstruktiva förändringar. Därför betonar vi förberedelse, inte bara på individnivå men även på gruppnivå. Genom programmet blir gruppen en viktig del av kontexten och skapar en känsla av trygghet och tillit som är central för den transformativa potentialen. Platsen för själva retreatet är omsorgsfullt vald och perfekt utformad för denna typ av arbete.

Musik är en avgörande aspekt för att stötta processen, vilket har blivit tydligt både i traditionellt ceremoniellt arbete och i vetenskaplig forskning. Vi har utvecklat vårt eget musikaliska narrativ med inslag av livemusik och tystnad, såväl som musikstycken från ett utmärkt ljudsystem. Ingen förbestämd spellista — varje stycke väljs utifrån vad pågår i rummet.

Vi som faciliterar

Programmet leds av Johan Eriksson (leg. psykolog) och Filip Bromberg (leg. psykolog), som finns med under hela processen. Under vistelsen i Nederländerna medföljer också Susanna Hinderks (certifierad coach & yogaterapeut) och ytterligare en assistent. Ansvarig för screening är Jesper Råback (leg. psykolog och läkare).

Läs mer om oss här.

Programmets upplägg

Hälsodeklaration och screening

Screeningprocessen fokuserar på två huvudsakliga delar. Det första är en individuell riskbedömning och det andra är om deltagande är lämpligt för personen baserat på bakgrund, intention och tillgängliga resurser.

Individuellt samtal med facilitator

Som ett första steg i vårt arbete med förberedelse får du träffa en av facilitatorerna för programmet. Du får möjlighet att diskutera intention, eventuella farhågor och särskilda behov inför programmet.

Introduktion (2h)

Två veckor innan resan till Nederländerna får du träffa hela gruppen. Efter en presentationsrunda diskuterar vi praktiska aspekter och stämmer av kring resor mm.

Seminarium: Medikalisering av psykedeliska substanser: hype, reform och transformation (2h)

Tehseen Noorani, PhD är antropolog och Senior Research Fellow vid University of Auckland, där han leder forskningsprojektet 'Community Strategising about Psychedelic Therapy in Aotearoa'. I detta seminarie ligger fokus på medikaliseringen av psykedelika, full av både möjligheter och utmaningar. Genom historisk forskning, kulturell analys och en kritisk bedömning av forskningen om kliniska prövningar kommer vi att dyka ner i frågorna som väcker hypebubblor, regelreformer och vad det kan innebära att integrera psykedeliska substanser i samhället.

Seminarium: Psychedelic Medicine - Mekanismer och implikationer för utforskandet av medvetandet (2h)

Matthew W. Johnson, PhD är en världsledande forskare med över 20 års erfarenhet vid bl.a. Johns Hopkins University. I detta seminarium (live, online) ger han en genomgång av de viktigaste frågorna inom psykedelisk vetenskap just nu, med fokus på terapeutiska mekanismer och medvetandefilosofiska frågeställningar.

Workshop: Förberedelse (3h)

En vecka innan resan till Nederländerna håller vi en mer omfattande förberedande workshop med övningar och gruppdiskussioner ämnade att öka tryggheten i gruppen och främja nödvändiga processer för långsiktiga resultat.

Retreat i Nederländerna

Våra retreat med helpension äger rum på en naturskön gård omgiven av majsfält på den nederländska landsbygden. Under fyra dagar genomför vi två tryffelsessioner, med en vilodag emellan.

Workshop: Integration (2h)

Tiden efter resan upplevelsen kan vara omvälvande, med nya insikter kopplade till mötet med vardagen. En vecka efter hemkomst möter du hela gruppen på nytt för att arbeta vidare med lärdomar och utmaningar kopplade till din process.

Seminarium: Etik inom psykedelisk terapi (2h)

I det avslutande seminariet ligger fokus på etiska aspekter hjälper dig reflektera kring implementering av psykedelisk behandling i vården.

Workshop: Professionell Integration (2h)

I denna workshop arbetar vi med professionella aspekter av upplevelsen, för att utforska vilka lärdomar som kan finnas för ditt arbete med klienter/patienter. Genom olika övningar och samtal erbjuder vi olika strategier för att hantera och konsolidera den öppenhet som följer efter psilocybin-upplevelsen.

Avslut (2h)

Programmet avslutas två veckor efter hemkomsten från Nederländerna, där du får summera processen tillsammans med gruppen.

Vidare uppföljning

Vi erbjuder möjlighet till individuell uppföljning, och tillgång till en gemenskap med aktiviteter hjälpsamma för vidare integration. Alla deltagare bjuds in till vårt integrationsretreat.

Resor

Som deltagare är du själv ansvarig för att resa till och från Erve Veldink i Nederländerna. Från Schiphol (flygplatsen i Amsterdam) tar det ca 2 timmar med kollektivtrafik. Vi arrangerar biltransport till och från tågstationen i Ruurlo om man inte anländer i egen bil. Resan planeras enklast via 9292.nl. Det finns möjlighet till tågresa från Sverige men kräver mer planering.

Översiktligt schema under retreat

Dag 1 — Välkomnande och session

Ankomst mellan kl 11 och kl 14. En lätt måltid, individuell incheckning och delning i grupp. Den första tryffelsessionen sker under kvällen.

Dag 2 — Integration och vila

En dag för integration och förberedelse, med fokus på varje deltagares enskilda behov. Tid finns för bastu, naturpromenader och kontemplation. Enskilda samtal med facilitatorerna sker löpande under dagen.

Dag 3 — Djupdykning

Den andra tryffelsessionen med möjlighet till högre dosering sker under dagen.

Dag 4 — Avfärd

Frukost, avslutande delning och lunch. Avfärd från 13.00.

Pris

Total kostnad för hela programmet är €3300 exkl. moms, vilket motsvarar €4125 inkl. moms. Kostnaden är avdragsgill som utbildning för de allra flesta typer av företagare.

Deposition på €600 exklusive moms betalas med kort vid anmälan för att påbörja screening. Om vi bedömer att det föreligger en risk, eller att det på annat sätt inte är lämpligt med deltagande, återbetalas depositionen. Resterande del av deltagaravgiften betalas via faktura som skickas efter godkänd screening.

Anmälan till retreatprogram

Anmälan till detta retreatprogram är stängd.
Workshop:
25
September
2024
Integration:
16
October
2024
Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.

Detta program är fullbokat, men skriv gärna upp dig på väntelistan. Det händer att deltagare får förhinder, och i detta fall kan en plats öppnas upp.

Efter att du skickat denna anmälan Får du ett mail med en länk DÄR du kan betala in depositionen.
Din anmälan är nu sparad.

Du behöver nu betala depositionen.
Klicka här för att betala med kort.

Oj, något blev fel! Kontrollera att alla svar ovan är korrekt ifyllda.